22/4/21

Més del 95% es decanten per una moratòria dels ajuntaments a favor de la salut i benestar

VALORACIÓ ENQUESTA SOBRE 5G

Us passem la valoració de l'enquesta que vam fer circular sobre el 5G.

Si voleu una anàlisi més detallada de les dades, ens ho podeu demanar. El nostre mail de contacte és sobiraniaisalutmanlleu@gmail.com  

Moltes gràcies!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Enquesta realitzada des del 3/03/2021 al 5/04/2021


Valoració segons 443 respostes en català i 287 en castellà dins l’àmbit espanyol

Notem una major participació del sexe femení en el qüestionari, i dins una franja d’edat per sobre dels 35 anys.

Han circulat una enquesta en català i una en castellà. Fem una valoració conjunta, ja que totes dues enquestes van en la mateixa línia. L’enquesta en català representa a un 60% dels enquestats i l’enquesta en castellà a un 40%. 

És una dada molt positiva que al voltant del  90% dels enquestats saben què és el 5G i la majoria (entre un 70% i un 90% depenent de l’idioma de l’enquesta) tenen coneixement que es vol implementar sense haver avaluat els possibles riscos i sense aplicar el principi de precaució. També són la majoria (una mica més del 75% i del 90% segons l’enquesta) (els que saben que hi haurà un augment exponencial de radiació electromagnètica i que amb els nivells actuals ja ens afecta. La major part dels enquestats (al voltant del 85%) tenen constància de l’existència de persones amb electrosensibilitat, una dada molt positiva que posa de manifest la visibilitat del col·lectiu. 

Tan sols són una mica més de la meitat dels enquestats els que saben que el 5G augmentarà la despesa energètica, però volta el 90% els que estan d’acord en el fet que no fan falta tantes millores de connectivitat com prometen els governs.

Una dada que sí que queda molt clara és que gairebé el total dels enquestats NO volen una antena a prop de casa ni estarien d’acord amb una possible expropiació de llur propietat per a posar-n’hi una.

 

Tot i que no arriba al 35% els que saben que els ajuntaments tenen la potestat per decidir implantar aquesta tecnologia, pràcticament tothom (més del 95%) està d’acord en el fet que els ajuntaments s’haurien d’implicar i prioritzar la salut dels seus ciutadans enfront dels suposats beneficis de la tecnologia (mitjançant el principi de precaució).

 

Conclusions: Tot i que els enquestats tenen força informació sobre el 5G, entenem que les dades que els manquen, segurament es deuen a la poca transparència dels mitjans de comunicació i/o directament a la manipulació mediàtica. Concloure que més del 95% dels enquestats es decanten per una clara moratòria dels ajuntaments a favor de la salut i benestar de la comunitat. 

Nota dels autors: L’objectiu d’aquesta enquesta és tant extreure informació per poder pressionar als ajuntaments, com informar a les persones d'alguns punts respecte al 5G que els poden haver passat per alt. Esperem i desitgem que aquestes dades expressin la (pre)ocupació dels ciutadans enfront d'aquesta nova tecnologia que volen implantar sense haver aplicat suficients protocols de seguretat

Sobirania i Salut Manlleu, 11 d’abril 2021

No hay comentarios:

Publicar un comentario