2/1/24

Aquest és un escenari perfectament possible, millorat de l‟experiència de Josep Pàmies

JUBILATS INSOLVENTS ACTIUS    

INICIATIVA SEGONS EXPERIÈNCIA I VIVÈNCIES DE JOSEP PÀMIES

A la societat que ens ha tocat viure de canvis profunds, que afecten la llibertat de l'individu, la seva salut, la seguretat alimentària, l’educació sense imposicions, la suficiència energètica, el dret a l'espiritualitat sense dogmes, entre molts altres camps imprescindibles per al desenvolupament humà, no veiem cap altre camí que el de liderar des de la llibertat que ens dóna ser majors jubilats, sense càrregues ni responsabilitats, les alternatives que ens permetin no dependre tant o gens dels Estats, que han esdevingut òrgans d'opressió del ciutadà.

Per liderar aquest moviment de creació d'un altre sistema paral·lel a l'opressor, proposem la formació de grups d'avis jubilats insolvents perquè puguin ser el cap visible de totes les iniciatives mal vistes pel “sistema”, amb la seguretat que no puguin ser condicionats per l´amenaça constant de les multes, de l´acomiadament d´empreses o administracions, l´embargament de béns i/o la retirada de custòdia dels nostres menors.

Si vols formar part d´aquesta iniciativa, llegeix detingudament les bases amb les eines i recursos per ser un jubilat/da insolvent, exposades a continuació:

JUBILATS INSOLVENTS ACTIUS, DESOBEDIENTS I CREATIUS.

Per passar a ser desobedients i creatius a favor de la societat i de nosaltres mateixos, primer hem de ser insolvents. D'aquesta manera, podrem fer front a qualsevol repressió per mitjà de multes o altres sancions administratives.

Les sancions de tipus administratiu només poden acabar amb multes, i si som insolvents, les multes no ens afecten, tret que puguin descomptar-ho d'una pensió que sigui superior a l'import fixat pel salari mínim interprofessional (el 2023 està fixat en un import mensual de 1.080 euros per 14 pagues, equivalent a 15.120 euros anuals o 12 pagues mensuals de 1.260 euros). Si la nostra pensió sobrepassa aquesta xifra i ens descompten una mica cada mes, es pot recuperar fàcilment no pagant altres multes (de trànsit, de desobediència a normes sanitàries o d'altres expedients administratius).

Les sancions de tipus penal són difícils d'articular, tret que es demostri que amb el nostre comportament hem comès un delicte (danyar conscientment, matar, robar, estafar, etc).

Altres avantatges de ser insolvent

Podem recuperar un percentatge anual de plans de pensions que, com sabem, són inembargables. En rescatar una quantitat anual, si aquesta no excedeix els 10.000 euros (quantitat vigent màxima el 2023) no poden fer retencions a compte d'aquest ingrés.

Si volem fer la declaració de la renda i ens surt a pagar, no pagar aquest import només estaria subjecte a una multa que no liquidarem per ser insolvents. Però encara més fàcil: No fer la declaració de renda no és delicte, només és una falta administrativa amb imposició de multa que tampoc no podrà ser repercutida perquè serem insolvents.

L'ingrés de la pensió és millor fer-lo en un compte bancari d'algú de confiança (fills, esposa/o, o una altra persona que faci de “persona de palla”). En aquest compte hem de figurar-hi com a “autoritzat” però no com a “titular”.

Si volem disposar d'un compte bancari propi, abans que s'acumuli una altra pensió o un altre ingrés, hem de retirar els diners que sobrepassin els imports esmentats anteriorment. Actualment, el saldo en compte no ha de superar els 1.260 euros.

Podem estalviar-nos també la renovació del carnet de conduir, ja que només està penat amb una multa que no pagarem. Només hi ha l'inconvenient que si ens enxampen sense el carnet renovat, haurem de canviar de conductor o esperar que algú vingui a buscar-nos. En qualsevol cas, ens hem d'assegurar que el cotxe que conduïm estigui degudament assegurat per cobrir possibles danys a tercers.

Com aconseguim ser insolvents?

Fent donació legalment i pagant els impostos establerts, a persones estimades o de confiança del nostre entorn. Amb això s'aconsegueix, si es té família, que de comú acord amb fills i esposa/o companya/o, etc. rebin en vida allò que els correspondria en herència i ja lliure d'impostos. Els impostos de donació es paguen del muntant objecte de donació.

En cas de propietats immobiliàries que estiguin a nom dels dos cònjuges i és només un dels dos que vol donar-ne la part, es dóna la meitat o la part indivisa que tingui el donant i l'altre cònjuge, si vol conservar-ne la propietat, és recomanable que al testament deixi la mateixa distribució en herència per als hereus que ja hagin rebut en donació una part de l'altre cònjuge.

Les multes d’una persona i altres sancions administratives no són heretables pels fills o altres hereus. S'anul·len amb la mort del deutor.

Prèviament, si disposem d'efectiu o inversions en fons d'inversió, cal afegir com a cotitulars als beneficiaris del patrimoni que donarem per dificultar l'accés d'Hisenda o facilitar-ne retirades abans de la mort d'algun dels cotitulars. Hem de tenir en compte que, quan s'afegeixen cotitulars als dipòsits o fons d'inversió, pot ser considerat una donació i per tant s'haurà de cotitzar, ja que altrament, Hisenda pot entendre que continuen sent de qui els va generar.

És recomanable per al jubilat que vulgui fer donació del seu patrimoni, que es reservi el dret a l'usdefruit de les propietats que doni per garantir-se l'ús (fins a la mort) del que dóna. Si aquest usdefruit comporta un ingrés per lloguer, que sumat a la paga de jubilació sobrepassi la quantitat exempta d'embargament dels imports referenciats abans, cal reduir la quantitat de lloguer de l'immoble que tinguem en usdefruit. També es pot llogar per un preu simbòlic i el lloguer reial rebre'l en espècies no declarables.

Aquest és el panorama d‟un escenari perfectament possible, vàlid i millorat de l‟experiència de Josep Pàmies. Això no obstant, és recomanable fer tots els tràmits amb l'assessorament d'un professional (assessor fiscal, gestor administratiu, etc.) de la vostra confiança.

17 de Maig de 2023

Dolça Revolució

Més informació i Contacte

Quan hagis llegit el document i estiguis convençut/da de formar part d'aquest moviment, pots iniciar els tràmits descrits i un cop et sentis alliberat de càrregues, pots enviar el teu Nom i Cognoms, Número de telèfon i Correu electrònic a la següent adreça :

jubilatsinsolventes@dolcarevolucio.cat

La veritat i la insolvència ens fa lliures - Josep Pàmies

https://dulcerevolucion.com/campanes/jubilats-insolvents-actius-desobedients-creatius/  

No hay comentarios:

Publicar un comentario