6/7/22

La victòria de la doctora Popel és una victòria de tots els qui creiem en la llibertat

Xerrada a Vilafranca

LA VALENTA DOCTORA POPEL        

Quan molts professionals sanitaris no ho veien clar o pensaven com ella, va ser l’única que va tenir el coratge d’aixecar la veu en públic i demanar la paralització de la vacunació contra la covid-19 amb Astrazeneca. I ho va pagar molt car, ja que portar la contrària a l'Administració Pública i, sobretot, a la indústria farmacèutica i als poders econòmics que l'envolten no surt debades.

L'abril de l'any passat, la doctora Nadiya Popel va informar a les pàgines del MENORCA «Es Diari» que en un mes van haver d'atendre a l’Hospital Mateu Orfila fins a 19 persones amb efectes secundaris després d'haver-se inoculat amb Astrazeneca, que finalment van ser més. Eren persones entre 23 i 62 anys sense patologies prèvies i amb bona salut. Per això, la doctora Popel va exigir als seus superiors del Mateu Orfila una comissió cientifico-sanitària que analitzés les causes d'aquests efectes secundaris i fes un seguiment dels pacients afectats per les vacunes.

La resposta de l'IB-Salut van ser quatre anys de suspensió de sou i treball, i la seva prohibició de poder exercir la medicina a la sanitat pública balear en aquests anys.

Nadiya Popel, lluny de recular, va agafar el toro per les banyes i amb l'advocat, Luis Miguel Ortega, van denunciar la Conselleria de Salut. Un any després, el temps i la Justícia els han donat la raó. Primer va ser la Fiscalia, que el gener d'aquest any va estimar part del recurs de la doctora contra la seva suspensió, indicant que la Conselleria de Salut havia vulnerat la llibertat d'expressió de Nadiya Popel, ja que les seves declaracions a Es Diari i per internet no havien envaït la intimitat dels pacients, ni va revelar dades confidencials ni documentació sobre el funcionament de l'Hospital.

Ara, la jutgessa Sonia Martín Pastor del Jutjat contenciós administratiu núm. 3 de Palma ha donat la raó a la doctora Popel i ha ordenat la suspensió de les mesures cautelars contra ella de la Conselleria de Salut, així com la reincorporació immediata a l'Hospital Mateu Orfila on feia disset anys que treballava.

El Col·legi de Metges de Balears però impedeix ara la readmissió de la doctora Popel, vulnerant així la interlocutòria judicial del Jutjat de Palma, ja que la sanció del Col·legi no es pot considerar ferma quan segueix en procés el recurs d'alçada de Popel davant aquest Col·legi. La pregunta és senzilla: Un col·legi professional pot imposar la seva voluntat per sobre d'una sentència judicial?

El que queda clar és que l‟Administració no pot vulnerar drets fonamentals dels ciutadans com la llibertat d’expressió. Que prengui nota el Govern balear quan vulgui tornar a imposar el seu criteri polític per la força sobre un professional sanitari, educatiu o de qualsevol altre índole amb càstigs venjatius i desproporcionats com a quatre anys sense sou ni feina.

La victòria de la valenta doctora Popel contra el Govern és una victòria de tots els que creiem en la llibertat. Perquè un podrà estar d'acord o no amb les seves declaracions, però en un Estat de Dret com Espanya la doctora Popel té dret a expressar la seva opinió avalada per disset anys de treball a l'Hospital vetllant per la salut dels menorquins. I qui opini el contrari, senzillament, pot anar llençant el carnet de demòcrata a la paperera.

Joan Pons Torres 06/07/22

https://www.menorca.info/opinion/firmas-del-dia/2022/07/06/1754389/valenta-doctora-popel.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOVIMENT PEL CANVI

Estem gestionant les darreres unitats de la 1ª edició i ja tenim en marxa la 2ª edició!! Quan ens sigui possible enviarem els exemplars, demanem una mica de paciència

Gràcies per tots els missatges que ens feu arribar

Preu: 18€ (despeses d'enviament a península i Balears incloses)

Transferència: ES29 2100 7949 1413 00408003

Enviar justificant i direcció d'enviament:

679767671 (Whatsapp o Telegram) *També Bizum

https://t.me/moviment_assistència_integral/477?single

www.moviment-assistència-integral.com


No hay comentarios:

Publicar un comentario