29/3/21

Una batalla individual sense més expectativa que donar testimoni de dignitat i llibertat humana

BALANÇ DE SITUACIÓ

D’entrada vull deixar clar que tot allò que fem -si ho fem de cor- es de profit.

Tot i això penso que les nostres possibilitats “pràctiques” d’influir en la situació general no són al nostre abast i només des del camp de les energies podem aportar quelcom útil.

Si fem una mica de balanç del temps d’existència del grup, hem d’estar força contents de com ha anat fins ara. Hem crescut en integrants, ens hem relacionat amb altres grups de la zona, hem endegat iniciatives pràctiques, hem fem activitats lúdiques i, el més important, hem creat un espai d’acollida i llibertat on compartim neguits i opinions.

Ara ens trobem en un punt de maduresa que demanaria plantejaments més compromesos, més “productius”, per anar consolidant aquesta gran proposta d’acció cívica endegada per la Dolça Revolució.

Els temps segueixen sent crítics i fins i tot augmenten les amenaces ben reals (vacunes) sense que se li vegi la llum al final del túnel. La gent està resignada al sotmetiment que ens varen imposar i, el més greu, s’hi està acostumant.

Quan després d’un any d’opressió encara continues veient la majoria de gent promocionant l’ús de la mascareta que ens separa i ens amaga els uns els altres, costa no caure en el desencís més decebedor en constatar la soledat dels qui seguim “donant la cara” (en tot el sentit de la paraula) i alhora haver de reconèixer el camí cap a la foscor que fem tots plegats perquè el Sistema no afluixa i més comptant amb la nostra “aquiescència”

Aquesta part és la més penosa: L’enfrontament que tenim entre nosaltres mateixos i que els “negacionistes” siguem els “malvats” de la pel·lícula tant per al Sistema com per als nostres germans abduïts pels cants de sirena.

Al final, és una batalla individual sense més expectatives que les de donar testimoni d’una dignitat i llibertat humanes totalment anorreades i amb només la perspectiva d’haver de renunciar a un sistema de vida que condiciona el “benestar” a la submissió i precarització.

Hi ha d’haver algun camí, alguna drecera on fent servir la imaginació ens meni a un lloc diferent, on poder començar de nou, on poder replantejar-se el modus de vida malgrat l’alienació general que s’ha creat per mitjà de la por...

Si tots hem de morir, perquè ens hi rabegem i renunciem a un viure digne durant el temps de vida del què gaudim ?

Renunciar a ballar, cantar, abraçar-nos, riure i veure’ns cara a cara, a compte d’un hipotètic contagi ?

Viure és una aventura... una aventura extraordinària: Què fem amb la cara tapada i tancats a casa? Hem d’esperar que ens donin permís per a “viure”, per a “ser feliços”?

No veieu que així és com ens volen, sotmesos, acovardits, temorencs, i sobre tot obedients!

Faig una crida a confiar en la Vida i a viure-la gaudint de totes les meravelles que ens ofereix

----------------------------------------------------------------------------

Joan Martí - Membre del grup Sobirania i Salut Vilafranca

elcamidelavida@gmail.com





No hay comentarios:

Publicar un comentario